Детоксикиращ меден масаж

Това е древен тибетски метод , при който въздействието на масажните похвати и мощният биологичен ефект на чистия пчелен мед взаймно се допълват и усилват. Комбинацията от терапевтичните и хранителните свойства на меда , както и третирането чрез специални техники води до засилване на лимфо- и кръвообращението и съответно затопляне на обработваните участъци от тялото. 

Подобряваики лимфо- и кръвообращението , се ускорява насищането на клетките с кислород,което от своя страна води до освобождаване на натупалите се през годините шлаки и изгаряне на мастните клетки . Лечебната сила на меда е известна от древността . Освен вода и въглехидрати , медът съдържа гроздова , плодова и малцова захар или малтоза (скорбялна захар) , белтъчни вещества (протеиди) , органични киселини и млечна захар (лактин) . В състава му влизат важни минерали и микроелементи като калций , хлор , мед , желязо , магнезий , фосфор , калий , силиций , натрий и сяра . По светлият мед има по-малко минерали в сравнение с тъмния , който е особено богат на желязо , мед и манган . Пчелният мед съдържа предимно витамините B1 , B2 , B3 , B6 , B8 , B9 , важни ензими (захароза и амилоза) , ароматни вещества , ацетилхолин , естроген и антибиотични вещества . Според научни данни ,съставът на меда е близък до този на човешката кръвна плазма и се абсорбира от кръвообращението почти мигновенно. Детоксикиращият меден масаж интензивно почиства кожата като пилинг . Чрез специални отлепящи техники , се олющва повърхностния слой на кожата (епидермиса) , отварят се порите и се улеснява дишането й . Това дава възмойност на меда да проникне дълбоко в тъканите и да въздейства чрез своя уникален биологичен състав върху целия организъм.

Навлизайки в клетките и междуклетъчните пространства , поглъща натрупаните токсини , излишни течности и отпадъчни метаболитни продукти , в резултат на което на повърхността на кожата се получава образувание , наподобяващо дъвка. От друга страна третирайки определени зони от човешкото тяло , се дава възможност за рефлекторно повлияване върху нервната , дихателната , сърдечно-съдовата , отделителната , полова системи и опорно-двигателния апарат. Детоксикиращият меден масаж дава възможност на организма по етесвен път на се освободи от токсините , излишните течности , патологична слуз . Той е подходящ избор при натрупани умора , стрес , проблеми с гръбначния стълб , дихателната система и е неизменен спътник на борбата с наднорменото тегло и целулита.